1.

9.4

2.

9.3

3.

9.1

4.

8.8

5.

8.6

Wat is een eSIM en hoe werkt het?

Wat is een eSIM en hoe werkt het?

Als je een mobiele telefoon hebt – vooral als je binnenkort van plan bent te reizen – is het essentieel om te begrijpen wat een eSIM is en hoe het werkt.

Een eSIM, wat staat voor “embedded subscriber identity module,” is een alternatieve methode die sommige telefoons gebruiken om verbinding te maken met providers.

In tegenstelling tot traditionele SIM-kaarten is een eSIM volledig digitaal en al aanwezig op de meeste populaire telefoons, zoals de nieuwere iPhones, die alleen eSIM gebruiken voor klanten in de Verenigde Staten.

Wat betekent deze verandering? Voor starters een betaalbaardere, handigere en naadlozere ervaring voor frequente reizigers.

Hoe werken eSims?

Een eSIM is een alternatieve methode die sommige telefoons gebruiken om verbinding te maken met providers. Het staat voor “embedded subscriber identity module,” en is anders dan de fysieke SIM-kaarten die veel telefoons gebruiken.

Tegenwoordig geven veel van de populaire telefoons op de markt mensen de optie om een eSIM of een SIM-kaart voor hun telefoons te gebruiken. In sommige gevallen kun je zelfs beide gebruiken.

Dat kan echter in de toekomst veranderen. In feite is dat al begonnen. Sinds de lancering van de iPhone 14 heeft Apple bevestigd dat het alleen eSIM’s zal gebruiken voor klanten in de Verenigde Staten. Dus wat is het verschil?

SIM-kaarten zijn fysiek, eSIMs zijn digitaal

Er is een fundamenteel verschil tussen eSIMs en SIM-kaarten, en dat is vrij significant. Een SIM-kaart is een fysieke kaart, qua grootte vergelijkbaar met een microSD-kaart, die in een speciale gleuf op je telefoon schuift.

Het bevat al je providerinformatie en kan van de ene telefoon naar de andere worden overgezet. Een eSIM daarentegen is volledig digitaal. Het is een klein stukje software dat in je telefoon is opgeslagen.

Het bevat dezelfde informatie als een fysieke SIM-kaart, zoals je telefoonnummer, accountinformatie en meer info van je provider.

Een eSIM is veiliger dan een SIM-kaart. Met een eSIM is er geen manier voor iemand om je providerinformatie over te nemen, terwijl een SIM-kaart technisch gezien van je telefoon gestolen kan worden.

Veel telefoons bieden zelfs de mogelijkheid voor dual-SIM-functionaliteit. Je kunt twee verschillende providerplannen met verschillende telefoonnummers op hetzelfde apparaat hebben.

Op iPhones vind je de eSIM-optie in het Cellular gedeelte van de instellingen app. Android-gebruikers kunnen de instellingen openen en “SIM” zoeken om de SIM-manager te vinden.

Vanaf hier kun je een eSIM aan je apparaat toevoegen. Zorg er wel voor dat je op dat moment toegang hebt tot wifi. Kies gewoon je provider uit de lijst en volg de stappen om je eSIM in te stellen.

Geen roamingkosten en SIM-kaartwisselingen meer

Normaal gesproken kunnen roamingkosten of het jagen op wifi aanzienlijk bijdragen aan je reiskosten. Bovendien kan het wisselen van SIM-kaarten in verschillende landen een aanzienlijke last zijn.

Dit is waar bedrijven zoals GigSky te hulp schieten, die een innovatieve oplossing bieden voor deze veel voorkomende pijnpunten – voor een fractie van de kosten van traditionele roamingkosten.

Gig Sky stelt je in staat om verbinding te maken met een mobiel dataproviderplan door kleine wijzigingen aan te brengen in de instellingen van je telefoon.

Eenmaal ingesteld, heb je direct, hoogwaardige mobiele data zodra je landt op je reisbestemming, zonder dat er fysieke SIM-kaarten nodig zijn.

Dus zeg vaarwel tegen verbijsterende telefoonrekeningen na je vakantie en geen gedoe meer met betere wifi-verbindingen zoeken.

Hoe stel je een eSIM in?

Voor de meeste gebruikers hoef je je geen zorgen te maken over het instellen van een eSIM. Wanneer je je telefoon koopt, zal de verkoper waarschijnlijk je eSIM voor je instellen. Geef ze gewoon je providerinformatie en zij zullen het proces afhandelen.

Soms moet je echter mogelijk je eigen eSIM instellen. Als je bijvoorbeeld een telefoon online bestelt, moet je misschien je telefoon zelf instellen.

Je kunt het altijd naar een winkel brengen, maar je hebt ook de optie om het zelf in te stellen.

Wanneer je je telefoon ontvangt, kun je deze inschakelen en instellen zonder een eSIM. Ga vervolgens gewoon naar de instellingen van de telefoon en zoek de SIM-opties op.

Afhankelijk van je telefoon en provider, heb je mogelijk de optie om een QR-code te scannen om je telefoon in te stellen. Zo niet, dan heeft de provider die je kiest bij het kopen van je telefoon instructies over hoe je eSIM indien nodig kunt instellen.

Zijn SIM-kaarten op weg naar uitsterving?

eSIM vertegenwoordigt de toekomst, stapt vooruit als de meer flexibele aanpak, zichzelf richtend op exclusief eSIM-gebruik, waardoor de uitsterving van oude en minder handige praktijken wordt verklaard.

Met de voortdurende ontwikkelingen zijn er al veel toonaangevende spelers die exclusief de vlag voor eSIM-technologie hijsen.

Of je nu meer identificeert als een incidentele vakantieganger, een avontuurlijke backpacker of de routinematige zakenreiziger, eSIM’s overbruggen op een handige manier de kloof tussen serviceproviders en telefoons.

Ben je van plan om binnenkort op reis te gaan? Misschien is het tijd om de eSIM-wateren te testen – je paspoort naar vereenvoudigde, beter waardeerde wereldwijde connectiviteit.

Dus dat is het verschil tussen SIM-kaarten en eSIM. eSIM is de meer dynamische aanpak, waarbij al je mobiele providerinformatie op de telefoon wordt opgeslagen in plaats van op een fysieke kaart.

Met eSIM kun je meerdere provideropties op hetzelfde toestel hebben. Dan hoef je alleen maar naar de instellingen te gaan en tussen providers te wisselen.

De meeste telefoons van vandaag hebben nog steeds de optie voor SIM-kaarten. Sommigen zijn echter al helemaal afgestapt van fysieke SIM-kaarten ten gunste van eSIM, en er zullen in de toekomst waarschijnlijk nog velen volgen.

Heb je hier gedachten over? Ga het gesprek aan op ons Twitter of Facebook.

Gerelateerde blogs

De'Longhi La Specialista Maestro recensie

De beste De'Longhi La Specialista Maestro-aanbiedingen van vandaag De'Longhi La Specialista Maestro: Specificaties Dimensies: 14,48″L x 15″B x 17,5″HGewicht: 35,2 pondCapaciteit: 67 fl ozPomp druk