1.

9.4

2.

9.3

3.

9.1

4.

8.8

5.

8.6

Suunto Sonic review: voordelige, levendige trainingshoofdtelefoon

Suunto Sonic: specificaties

Prijs: $149,99
Kleuren: Zwart of Limoen
Levensduur batterij (nominaal): 10 uur
Connectiviteit: Bluetooth 5.2
Duurzaamheid: IP55
Gewicht: 1,09 ounces (met oplaadetui)

De Suuno Sonic open-ear beengeleidingshoofdtelefoon is ontworpen voor wanneer u aan het sporten of sporten bent en de wereld om u heen niet volledig wilt afsluiten.

Zoals veel van de beste hoofdtelefoons met beengeleiding, gebruikt de Sonic trillingen op je jukbeenderen om het geluid te creëren, waardoor je oren open blijven, zodat je nog steeds met anderen kunt praten of je omgeving kunt horen.

Dit is Suunto's tweede set beengeleidingshoofdtelefoons, na de Suunto Wing, en ze zijn goedkoper dan hun premium broer of zus, met minder functies, maar beloven een goede geluidskwaliteit, een lange batterijduur en een comfortabel ontwerp. Hoe verhouden ze zich tot deze claims?

Suunto Sonic review: prijs en beschikbaarheid

De Suunto Sonic kost $ 149 en kan rechtstreeks worden gekocht via de website van Suunto en andere retailers, waaronder Amazon, waar ze momenteel op de lanceringsprijs van $ 149 blijven.

Tegen die prijs zijn ze goedkoper dan de Shokz OpenSwim Pro, die $ 180 kost, maar de Sonic heeft ook minder functies. Ze zijn echter iets duurder dan hun dichtstbijzijnde Shokz-equivalent, de OpenRun, die je voor $ 130 kunt kopen.

De beste Suunto Sonic-deals van vandaag

Suunto Sonic recensie: ontwerp en comfort

Suunto Sonic in iemands hand met gras op de achtergrond

(Afbeelding tegoed: Michael Sawh)

Dankzij het nekbandontwerp van de Sonic zitten ze bovenop je oren, terwijl de rest van het frame net boven je nek zweeft. Je kunt ze ophalen in het zwart of limoengroen, en beide edities gebruiken een silicium- en titaniumlegering om het ontwerp gedurende langere perioden lichtgewicht, duurzaam en comfortabel te houden.

Tijdens het testen heb ik ze elke keer een uur gedragen en zelfs een marathontraining van drie uur gedaan met de Sonic aan. Je kunt ze nog steeds rond je hoofd voelen, maar zelfs op de langere termijn waren ze comfortabel en niet omslachtig of omvangrijk.

Ondanks dat ze zijn ontworpen met het oog op hardlopen, betekent de IP55-waterbestendigheidsclassificatie dat ze alleen lichte regen en zweet aankunnen, terwijl sommige van de beste hardloophoofdtelefoons zwaardere omstandigheden kunnen weerstaan. Maar zolang je vooruit plant, zou de Sonic geschikt moeten zijn voor de meeste trainingen.

Man die de Sonic Suunto draagt ​​terwijl hij in een tuin is

(Afbeelding tegoed: Michael Sawh)

Weggestopt aan de onderkant van een van de koptelefoonarmen zitten twee fysieke knoppen; één om het volume lager te zetten en de andere om het harder te zetten en de hoofdtelefoon aan te zetten. Net daarboven bevindt zich een klein LED-lampje om de koppeling en de status van het batterijniveau aan te geven.

Aan de andere kant bevindt zich een rondere knop die kan worden gebruikt om oproepen te beantwoorden of te weigeren, audio af te spelen en te pauzeren, of een nummer over te slaan en terug te gaan door meerdere tikken. De knoppen zijn ideaal gepositioneerd om onderweg te gebruiken en zijn niet moeilijk te vinden tijdens meer hectisch, zweterig gebruik.

Suunto Sonic review: geluidskwaliteit

Suunto Sonic-hoofdtelefoon op een rode bakstenen tuinmuur buiten

(Afbeelding tegoed: Michael Sawh)

Als je nog niet eerder een hoofdtelefoon met beengeleiding hebt gebruikt, is de ervaring even wennen. Vooral omdat de geluidskwaliteit die u op natuurlijke wijze krijgt, niet dezelfde zal zijn als die van veel van de beste trainingshoofdtelefoons wanneer ze strak in uw oor zitten.

Suunto biedt de keuze uit twee geluidsvoorinstellingen, die kunnen worden geselecteerd via de Suunto Companion-app. Dit is dezelfde app die wordt gebruikt om de horloges van het merk in te stellen, zoals de Suunto Race, met een speciaal gedeelte voor het koppelen van koptelefoons in het profielgedeelte van de app.

De eerste van deze twee geluidsmodi is een standaard Normale modus die volgens Suunto het meest gebalanceerde geluid biedt dat het meest geschikt is voor dagelijks gebruik. Dus als u ze gebruikt om aan uw bureau te werken of als u ze niet in een trainingsscenario gebruikt.

De tweede modus is een Outdoor-modus, die redelijk voor zichzelf spreekt en is ontworpen om te worden gebruikt als je buiten bent en waarbij het volume in wezen omhoog wordt gezet om meer omgevingsgeluiden te helpen bestrijden.

Schermafbeeldingen van de Suunto Sonic-opties in de Suunto-smartphone-app

(Afbeelding tegoed: Michael Sawh)

Met de Sonic in de normale modus is er een bevredigende warmte in nummers als Otis Redding's (Sittin On) the Dock of the Bay en Van Morrison's Into the Mystic. Ik zou niet zeggen dat het de helderste set hoofdtelefoons zijn die ik heb getest, maar ze zijn ook geen modderige bende en het geluid is over het algemeen aangenaam in alle muziekgenres.

Bij nummers met meer bas, zoals Organ Donor van DJ Shadow en Can I Kick It van A Tribe Called Quest, is de basprestatie meer aan de dreunende en licht wollige kant en iets prominenter in de mix, hoewel er een plezierige textuur is.

Luisteren op hogere volumes introduceert een aantal gebruikelijke beengeleidingsvibraties, omdat die transducers iets harder werken. Ze werken goed in deze normale modus voor het luisteren naar podcasts en audioboeken en je zult naar de buitenmodus moeten overschakelen als je naar buiten gaat.

Dat komt omdat je die volumestoot wel nodig hebt om geluiden als verkeer en wind tegen te gaan. Ik gebruikte de normale modus buiten en het duurde niet lang voordat ik besefte dat dit qua volume niet voldoende was.

In beide modi is de kernervaring hetzelfde, maar zodra je overschakelt naar Outdoor, worden je favoriete nummers niet overstemd door wind, verkeerslawaai of mensen die hun dag doorbrengen.

Suunto Sonic review: batterijduur

Onderkant van de Suunto Sonic-hoofdtelefoon met de knoppen en magnetische oplaadpinnen

(Afbeelding tegoed: Michael Sawh)

De Sonic belooft een batterijduur tot 10 uur na één keer opladen en gebruikt een eigen oplaadkabel om weer op te laden, waardoor het minder dan een uur duurt om van 0-100% batterij te gaan.

Tijdens onze tests voldeed de batterij vrijwel aan de verwachtingen. Het hangt echter wel af van hoe luid u naar uw audio luistert en welke van de luistermodi wordt gebruikt. Normaal gesproken zag een uur speeltijd de batterij met 10% dalen.

Terwijl je ze echter slechts drie uur lang op bijna het hoogste volume gebruikte terwijl je de Outdoor-modus gebruikte, daalde de batterij met 50%, dus deze kan behoorlijk variëren. Gelukkig is er een snelle oplaadbeurt van 10 minuten waarmee je nog eens drie uur kunt opladen.

Moet u de Suunto Sonic-hoofdtelefoon kopen?

De Suunto Sonic heeft bewezen een zeer capabele hoofdtelefoon met beengeleiding te zijn. Ze waren comfortabel om te dragen, zelfs gedurende langere perioden, en de levensduur van de batterij voldeed (zo goed als) aan mijn trainingseisen.

De twee geluidsprofielen waren effectief, vooral de Outdoor-modus, waardoor je tijdens het buiten sporten gemakkelijk je muziek en de omgeving kon horen. Maar als u in deze instelling het volume hoger zet, kan de levensduur van de batterij snel afnemen.

Je krijgt niet veel keuze in kleur — het levendige limoen dat ik heb getest, of een licht dof zwart — maar het hoofdbandontwerp houdt ze stevig op hun plek. Ik wou alleen dat de Sonic de soort waterbestendigheid had die je zou verwachten van een set sporthoofdtelefoons voor deze prijs.

Natuurlijk zal beengeleidingstechnologie niet voor iedereen geschikt zijn. Als je een vergelijkbare ervaring wilt, met je oren vrij om te horen wat er om je heen gebeurt, kost de Shokz OpenFit Air iets minder en zit hij op je oren.

De beste Suunto Sonic-deals van vandaag

Gerelateerde blogs