1.

9.4

2.

9.3

3.

9.1

4.

8.8

5.

8.6

De'Longhi La Specialista Maestro recensie

De'Longhi La Specialista Maestro recensie

De beste De'Longhi La Specialista Maestro-aanbiedingen van vandaag

De'Longhi La Specialista Maestro: Specificaties

Dimensies: 14,48″L x 15″B x 17,5″H
Gewicht: 35,2 pond
Capaciteit: 67 fl oz
Pomp druk (bar): 19
Aantal ketels: 2
Maalstanden aanpassen: 8

Als Homes Editor en keukenexpert heb ik een aantal van de beste espressomachines op de markt geprobeerd, maar niets zo capabel als de De'Longhi La Specialista Maestro. Hoewel ze zelden betaalbaar zijn, zijn deze luxe machines echt de beste koffiezetapparaten die er zijn voor koffiesnobs zoals ik, die geen dag zonder een goed brouwsel kunnen. Maar als de zomer aanbreekt, merk ik vaak dat mijn espressomachine niet helemaal kan voldoen aan mijn liefde voor ijskoffie.

Mijn zorgvuldig bereide espresso smelt snel mijn ijs, wat leidt tot een waterige drank die niet de punch heeft die ik van ijskoffie hou. Als reactie op de opkomst van ijsdranken als een go-to koffievoorkeur, werkte De'Longhi samen met de Specialty Coffee Association om een ​​systeem te ontwerpen dat koude espresso of langere shots cold brew kan zetten in een kwestie van minuten. Beschouw me als geïntrigeerd.

Afgezien van de koude koffie is dit een capabel koffiezetapparaat met twee boilers dat kan voldoen aan de behoeften van een druk koffiedrinkend huishouden. Het maalproces zou wat verfijnder kunnen en de automatische melkopschuimer kan wat lastig zijn, maar voor de prijs is dit capabele apparaat een fantastische optie.

De'Longhi La Specialista Maestro review: Prijs en beschikbaarheid

De De'Longhi La Specialista Maestro is geen goedkoop apparaat, hoewel je hem vrij vaak voor een gereduceerde prijs kunt vinden. De normale prijs (vóór korting) is $ 1.199 of £ 999. Hij is alleen verkrijgbaar in één kleurstelling, een strakke mix van zwart en roestvrij staal.

De'Longhi La Specialista Maestro review: ontwerp

De'Longhi La Specialista Maestro

De Wonder Oven werd geleverd in een aantrekkelijke en duurzame verpakking (Afbeelding tegoed: Future)

Maak je geen illusies: dit apparaat is echt immens. Hij paste niet onder mijn keukenkastjes. Met een gewicht van 35 pond en een hoogte van 17,5 inch is de De'Longhi La Specialista Maestro niet geschikt voor kleine keukens. Hij ziet er echter prachtig uit en de afwerking voelt net zo luxe aan als hij eruitziet.

Vanwege de enorme omvang van de De'Longhi La Specialista Maestro was het uitpakken een klus voor twee man. Maar eenmaal uit de doos was het makkelijk genoeg om het apparaat in te stellen. Je krijgt twee enkele en twee dubbele filters om te gebruiken met het apparaat — een set die is ontworpen om te werken met koude shots, en een set om te werken met gewone espresso.

Als De'Longhi's vlaggenschip espressomachine heeft de La Specialista Maestro alle toeters en bellen. Het heeft de charme van een handmatige machine, maar elke stap is geautomatiseerd, wat het een echte hybride maakt. Dit betekent dat u veel knoppen en drie displays krijgt, waarvan er twee smart-enabled zijn om u in staat te stellen de maalgraad aan te passen of uw gewenste koffiedrank te selecteren bij het zetten en stomen van melk.

De'Longhi La Specialista Maestro review: Prestaties

Slijpen

De'Longhi

(Afbeelding tegoed: Future)

Er zijn acht maalgraadinstellingen inbegrepen bij de De'Longhi La Specialista Maestro. Ik hield me aan de fijnere instellingen voor het maken van espresso, omdat ik merkte dat mijn extractie niet de druk bereikte die ik zocht toen ik koos voor de middelgrote maten.

Het malen begint wanneer u uw lege filterhouder op zijn plaats draait, waardoor het vooraf ingestelde maalvolume wordt geactiveerd (afhankelijk van de grootte van het filter dat u gebruikt) dat automatisch stopt. In plaats van dit eruit te halen en op uw aanrecht te stampen, wat een zekere manier is om overal koffiedik te krijgen, kunt u vervolgens de linker stamparm naar u toe trekken om uw puck zonder enige rommel te persen.

Deze geautomatiseerde functies maken het erg lastig om kleine handmatige aanpassingen te maken. Toen ik bijvoorbeeld vond dat mijn afgewerkte puck iets te ondiep was, was het een beetje een gedoe om extra koffiedik aan mijn filter toe te voegen. Ik ontdekte ook dat het het beste was om twee of drie keer aan te stampen om ervoor te zorgen dat er geen losse koffie op de bovenkant van mijn puck bleef liggen.

De'Longhi La Specialista Maestro

(Afbeelding tegoed: Future)

Espresso zetten

De De'Longhi La Specialista Maestro wordt geleverd met 51mm portafilters in plaats van de meer industriestandaard 58mm breedte. In de praktijk zul je niet veel verschil merken vergeleken met je gebruikelijke brouwsel, tenzij je smaak veel verfijnder is dan de mijne, maar koffiefanaten zullen je waarschijnlijk vertellen dat een breder en ondieper portafilter zou leiden tot een betere extractie.

Nadat je hebt aangestampt, moet je je gewenste drankje selecteren op de meest rechtse draaiknop en vervolgens je portafilter op zijn plaats draaien. Het is een klein minpuntje, maar ik stak af en toe mijn onberispelijke puck in de waterdispenser als ik hem in de brouweenheid probeerde te schuiven, wat een beetje rommel zou veroorzaken, dus precisie is vereist.

Wat zijn de drankopties, vraagt ​​u zich af? De uitgebreide lijst is als volgt:

Long BlackKoffie EspressoKoud GebrouwenEspresso CoolCappuccinoFlat WhiteLatte MacchiatoHeet Water

Zoals bij alle bonen-tot-kop koffiezetapparaten, was het even prutsen met de maalgraad en het volume om een ​​perfecte extractie te bereiken. Ondanks alle geautomatiseerde processen is de drukmeter authentiek retro en erg handig. Hij geeft een optimaal drukbereik aan, zodat u aanpassingen kunt maken voor uw volgende zetsel als uw koffie te veel of te weinig geëxtraheerd is. Toen ik eenmaal de De'Longhi La Specialista Maestro onder de knie had, pompte hij moeiteloos espresso na espresso met een dikke, schuimige crema en een goed uitgebalanceerd smaakprofiel.

Melk stomen

De'Longhi La Specialista Maestro

(Afbeelding tegoed: Future)

Je krijgt twee opties voor het stomen van melk met dit apparaat, wat een leuke toevoeging is. De eerste is een traditionele handmatige stoompijp die pittig en krachtig is. Het duurde even voordat ik eraan gewend was, deels omdat de meegeleverde melkkan van De'Longhi groter is dan degene waarmee ik gewend ben te werken, en deels omdat ik linkshandig ben. De voorkeur voor rechtshandigen in stoompijpontwerpen is zeker niet exclusief voor dit apparaat, maar ik heb pijpen geprobeerd die flexibeler waren en waarmee ik zelfs als linkshandige een goed microschuim kon krijgen.

De automatische melkdispenser is vergelijkbaar met veel alternatieven die u kunt kopen bij Cuisinart, Nespresso, etc. U bevestigt een melkcontainer aan uw machine en deze pompt dit door een buis en geeft het textuur terwijl het in uw mok wordt gedoseerd. De De'Longhi La Specialista Maestro wordt geleverd met een deksel dat op de bovenkant van uw melkkan klikt en vervolgens in het rechterpaneel van uw machine kan worden geschoven. U krijgt drie schuiminstellingen om uit te kiezen op de voorste draaiknop en er is ook een instelling voor reiniging, die voorkomt dat de dispenser verstopt raakt met oude melk.

Er is niets mis met deze methode, maar als koffieliefhebber vind ik dat het gewoon de charme mist van handmatig gestoomde melk. Ik merkte dat ik ernaar neigde toen ik weinig tijd had, maar mijn partner die geen bal om latte art gaf, gebruikte uitsluitend de automatische dispenser, wat aantoont dat dit een veelzijdige machine is die in vrijwel elk huishouden past.

Koud brouwsel

Op mijn belangrijkste vraag toen ik dit koffiezetapparaat uitprobeerde: werkt de cold brew-instelling echt? Cold brew, voor de oningewijden, is het proces waarbij je je koffiedik langzaam laat trekken in koud water, vaak een nacht lang, om een ​​koud koffieconcentraat te creëren dat kan worden verdund met melk of water. Het is niet zomaar een koude espresso, want het smaakprofiel van je espresso wordt ontwikkeld door extractie bij hoge temperaturen en druk, dus ik associeer cold brew vaak met ijsthee. Het laat de smaak van je koffie doorschijnen en is vaak complexer dan op espresso gebaseerde dranken.

De'Longhi La Specialista Maestro

(Afbeelding tegoed: Future)

Dus, kun je cold brew maken in een espressomachine? De'Longhi's Cold Extraction Technology gebruikt een speciaal watercircuit dat je water op kamertemperatuur neemt en net genoeg druk uitoefent om je koffie te laten trekken en te extraheren zonder het te verwarmen of het water er met hoge snelheid doorheen te forceren, wat betekent dat de cold brew langzaam in je kopje druppelt en je meer een slib in je filter achterlaat dan een vaste puck. Het proces duurt maximaal vijf minuten, afhankelijk van de door jou gekozen modus en maalinstellingen, maar de meeste drankjes die ik maakte waren in minder dan twee minuten klaar.

Ik weet niet zeker of de koude standen op de De'Longhi een echte cold brew in de traditionele zin maken, maar ik was verbaasd hoe dicht de smaak op een cold brew leek. Beschouw me als onder de indruk.

Hoe scoort de De'Longhi La Specialista Maestro in vergelijking met andere modellen?

De De'Longhi La Specialista Maestro is De'Longhi's vlaggenschip handmatige machine, maar de handige geautomatiseerde functies maken het meer een hybride espressomachine, wat een opkomende categorie koffiezetapparaten is waar ik bijzonder enthousiast over ben. Deze machines zien er geweldig uit, geven je het klassieke gevoel van een barista en stellen je in staat om elk element van je brouwsel onafhankelijk te regelen. Ik moet het nog testen, maar De'Longhi's La Specialista Arte Evo lijkt op de Maestro, maar is iets minder geavanceerd. Het is ook kleiner en goedkoper en het wordt nog steeds geleverd met de cold brew-instellingen.

De Maestro vertoont ook enige gelijkenissen met de machine die ik het afgelopen jaar thuis heb gebruikt, de Sage / Breville Barista Touch Impress. De Impress is ongeveer even duur als de Maestro en heeft ook een ingebouwde tamping-technologie om rommel te voorkomen, hoewel die van de Breville iets gelikter is. In tegenstelling tot De'Longhi heeft de Breville een sensor die aangeeft of je meer gemalen koffie nodig hebt voor een optimale extractie en er is een handige knop waarmee je dit kunt toevoegen zonder het hele maalproces opnieuw te hoeven starten. Het heeft ook een slimme stoompijp die automatisch de gewenste temperatuur en textuur aanpast, afhankelijk van je drankje en het type melk.

Moet u de De'Longhi La Specialista Maestro kopen?

De'Longhi La Specialista Maestro

De Our Place Wonder Oven naast een schaal met koekjes (Afbeelding tegoed: Future)

De De'Longhi La Specialista Maestro is niet voor watjes. Groot, stevig en met een opgevoerde set functies, denk ik dat het de perfecte keuze is voor een beginnende koffieliefhebber die een capabeler apparaat wil zonder het uiterlijk van een traditionele espressomachine op te offeren.

Er zijn een paar onderdelen van de De'Longhi La Specialista Maestro die wat zachter en soepeler zouden kunnen aanvoelen. Hoewel slim, kan het malen wat lastig aanvoelen als je niet de juiste maalhoeveelheid hebt bij de eerste keer. En hoewel het fijn is om de optie te hebben van zowel automatisch als handmatig stomen, is de handmatige stoompijp niet geweldig voor linkshandige gebruikers, en de automatische dispenser lijkt op het soort ding dat bij veel van de goedkopere bonen-tot-kop koffiezetapparaten zit die ik heb geprobeerd.

Wat dit koffiezetapparaat echt onderscheidt, is het enorme scala aan drankinstellingen, en ik was zowel onder de indruk als verrast door hoe uitstekend de cold brew smaakte. Als je, net als ik, een voorkeur hebt voor een ijskoffie of een cold brew als het weer opklaart, dan is dit apparaat een geweldige investering

De beste De'Longhi La Specialista Maestro-aanbiedingen van vandaag

De'Longhi La Specialista Maestro: Prijsvergelijking

Gerelateerde blogs

Beste video-editing apps in 2024

While it’s tempting to simply post a video right after you’ve shot it, the best video editing apps can dramatically increase the impact of your